مد و پوشاک

عقب‌گرد بازارها

بعد از توافق دیپلماتیک ایران و عربستان، بازارهای مالی در ایران واکنش قابل‌توجهی به این موضوع نشان دادند. 
بر اساس این توافق، می‌بایست دو کشور ظرف دو ماه پیشِ رو نسبت به بازگشایی سفارت‌خانه‌ها و کنسول‌گری‌ها اقدام نمایند. این توافق می‌تواند روابط ایران با کشورهایی هم‌چون امارات و کویت را نیز بهبود بخشد و شرایط را برای تجارت با ایران تسهیل نماید.

برگشت دلار به سمت قیمت‌های تعادلی

قیمت دلار اسفندماه را طوفانی آغاز کرد، به نحوی‌که 60 هزار تومان را نیز به خود دید، به مرور و با کاهش انتظارات تورمی، از التهاب بازار ارز نیز کاسته شد. اما توافق دیپلماتیک ایران و عربستان بیشترین شوک را به بازار وارد کرد و دلار روز گذشته از کانال 47 هزار تا کانال 43 هزار تومان نیز کاهش یافت.

امروز اما دلار روند متفاوتی را طی کرد و مجددا به کانال 45 هزار تومان جهش کرد. تا زمانی که اقتصاد ایران به زنجیره اقتصاد جهانی متصل نگردد و دسترسی ایران به دارایی‌های ارزی میسر نشود، قیمت دلار نیز در برابر کاهش مقاومت خواهد کرد.

واکنش متناقض بورس

روز گذشته در بورس تهران عمدتا گروه‌های ریالی و در راس آن، گروه بانکی بیشترین واکنش مثبت را به توافق مذکور نشان دادند و علی‌رغم کاهش قیمت در گروه‌های دلاری، شاخص کل با افزایش مختصری همراه بود(تصویر پایین، نمای پایانی گروه بانکی در روز گذشته را نشان می‌دهد)

اما در بازار امروز اکثریت سهام‌داران در سمت عرضه نشسته بودند و فروشنده‌ها دست برتر داشتند. امروز حتی گروه‌های بانکی نیز با افزایش عرضه‌ها مواجه شدند و تابلوی معاملات سراسر قرمزپوش بود.

امروز دومین خروج سنگین نقدینگی از بازار سهام رقم خورد و خروج پول به حدود 950 میلیارد تومان نیز رسید.

البته عرضه اولیه وکغدیر نیز در خروج پول امروز نقش پررنگی داشت. شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر روز سه‌شنبه عرضه اولیه خواهد شد و بسیاری از سهام‌داران خرد جهت خرید سهام شرکت مذکور نسبت به فروش سهام فعلی خود اقدام کردند. همین امر عرضه‌ها در بازار را تشدید کرد.
در صورتی‌که توافق فعلی بخشی از کلیت نقشه‌ی راه دستیابی به برجام باشد، در کوتاه‌مدت چشم‌انداز روشنی برای گروه‌های ریالی بازار سهام می‌توان متصور بود. همچنین گروه‌های دلاری اگرچه در کوتاه‍مدت تحت تاثیر کاهش قیمت دلار، ممکن است با کمی عرضه مواجه شوند، اما در بلندمدت به نحو مثبتی متاثر خواهند شد.

اما در صورتی‌که چشم‌انداز دستیابی به توافق برجامی دور و تاریک گردد، مجددا در سال آتی و در نبود درآمدهای نفتی، کسری بودجه منجر به رشد نقدینگی شده و در نهایت زمینه‌ی جهش‌های بعدی قیمت دلار را فرآهم خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *