اطلاعات . عمومی, اقتصادی

ریپل چیست؟

ریپل چیست؟

در پاسخ به این سوال می توان گفت که ریپل یک پلتفرم است. کمپانی آن واقع در سانفرانسیسکو آمریکاست. ساختاری است که تراکنش های مالی بین المللی را سریعتر و کم هزینه تر می کند و غیر متمرکز انجام می دهد. امروزه بسیاری از بانک ها و موسسات مالی از محصولات ریپل برای انجام تراکنش های مالی خود استفاده می کنند.همانطور که می دانید، دو مفهوم ریپل و XRP با هم متفاوت هستند. قصد داریم اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم تا این موضوع برایتان کاملا روشن شود. ریپل اسم یک کمپانی است که نظام مالی سنتی تا حد زیادی تغییر داده است،ارزدیجیتال XRP، توسط شرکت ریپل ساخته شده و یک دارایی دیجیتال است. همانطور که می دانید در حال حاضر فقط یکی از محصولات ریپل از XRP استفاده می کند.همچنین سرعت تراکنش های بالا و کارمزدهای پایین از مزیت های XRP می توان برشمرد.


تاریخچه ریپل

تاریخچه ارزدیجیتال ریپل
تاریخچه ارزدیجیتال ریپل

ریپل پی را میتوان یک سرویس مالی برشمرد.این امکان را برای افراد ایجاد می شود  که ارتباطات اعتباری و مالی را با همکاران و خانواده  ارتقا  دهند و از پرداخت های امن با ارزهای سنتی و انلاین بهره بگیرید.در ادامه قصد داریم با اعضای ریپل آشن شویم .

اولین موسس ریپل  فردی با نام رایان فوجر (Ryan Fugger)  است. این فرد در سال 2004 شرکتی به نام ریپل پی (Ripple Pay )  را ایجاد کرد اگر از زمان پیدایش  بیت کوین با خبر باشید قطعا می دانید که این اتفاق 4 سال قبل ازپیدایش بیت کوین افتاد. جک مک کالب هم را میتوان یکی از پایه گذاران ریپل دانست وی در سال 2011 به تیم ریپل ملحق شد مک کالب در سال 2010 صرافی مشهور “ام تی گاکس ” را تاسیس کرد.همچنین در بیت کوین فعالیت زیادی داشت او توانست فوجر را مجاب به همکاری کند. در سال 2012 مک کالب کریس لارسن را استخدام کرد و مدیریت اجرایی شرکت را به او واگذار کرد.اختلافات جد مک کالب با اعضای شرکت و مخالفت او با رویکردهای اتخاذ شده توسط کریس لارسن باعث شد تا در سال 2014 از تیم ریپل جدا شود.

3 محصول شرکت ریپل

1) XCurrent
2) XRapid
3) XVia
• XCurrent: امکان انتقال سریع ، امن و کم هزینه پول، توسط بانک ها به سراسر جهان به وسیله این پلتفرم انجام می شود. ارز XRP در این شبکه هیچ کاربردی ندارد.
• XRapid: این محصول به منظور رفع ایجاد نقدینگی معاملات بین بانکی شکل گرفته است و به طور مستقیم از ارز دیجیتال XRP استفاده می کنند.
بانک ها می توانند از این روش برای ذخیره سازی پول های خود به طور مستقیم استفاده کنند.
• XVia:این شبکه یک واسط کاربر می باشد که برای استفاده آسان از ایکس کارنت وایکس رپید طراحی شده، و به کاربران اجازه می دهد تا علاوه بر بانک‌ها، از طریق بانک‌ها پول خود را ارسال کنند.

5 سازمان دیگر که در آینده قرار است با ریپل همکاری کنند عبارتند از:

1) RationalFX
2) Money Match
3) FairFX
4)UniPAY
5)Exchange4Free
این سازمان ها از سیستم XVia برای انتقال پول و دارایی استفاده می کنند.

شرکای ریپل

بانک‌ها تنها متقاضیان استفاده از ریپل نیستند.یکی از   صرافی های بزرگ رمزنگاری در کره جنوبی به نام کوین وان، با ریپل در حال همکاری است.این صرافی از محصول ریپل به نام XCurrent برای پرداخت های بین المللی استفاده کرده است.


نیم نگاهی به ارز دیجیتال XRP

نام اختصاریXRP
نوع ارزCOIN
عرضه کل99,989,680,089
مقدار درگردش48,046,106,688
وب سایت رسمیXrpl.Org
بلاکچین اکسپلورXrpcharts.Ripple.ComBithomp.ComXrpscan.ComBlockchair.ComBscscan.Com
پیج های ارتباط رسمیTwitter.ComXrpchat.ComReddit.Com
سورس کدGithub.Com
ادرس قرارداد0x1d2f0da169ceb9fc7b3144628db156f3f6c60dbe

ریپل چگونه کار میکند؟

عملکرد ریپل
نحوه عملکرد ریپل

در این قسمت قصد داریم شما را با نحوه ی کارکرد ریپل آشنا کنیم. سیستم ریپل دروازه هایی دارد که در اصل درگاهی هایی هستند که دولت ها و کمپانی ها و بانک ها می توانند با استفاده از آن ها به شبکه متصل شوند. این ساختار ” پروتکل تراکنش ریپل ” نام دارد،این ساختار یکی از مهمترین قسمت تکنولوژی ریپل برشمرده می شود و بیشتر به عنوان ریپل نت ” RippleNet” شناخته شده است.

همانطور که میدانید کمپانی ها،بانک ها و دولت ها با استفاده از ریپل نت می توانند معاملات خود را سریعترو کم هزینه تر انجام دهند . بانک ها بزرگترین کاربران ریپل هستند،با استفاده از ریپل نت بانک ها می توانند پرداخت های بین المللی خود را راحت تر و سریعتر و کم هزینه تر انجام دهند.علاوه براین عضویت در ریپل نت به این معناست که گیرنده قادر به دریافت هر نوع ارز ( دلار، یورو ) و یا هر رمز ارزی (اتریوم کلاسیک، بیت کوین) خواهد بود. درواقع ریپل نت توسط هر کاربری (شخص ،بانک ، کمپانی ،دولت ها …) می تواند مقادیر زیادی پول را به فرای مرزها منتقل کند.همانند کمپانی های بزرگی همچون اپل و آمازون میلیارد ها دلار تبادل برون مرزی دارند.ریپل جزو قدیمی‌ترین ارزهای رمزنگاری شده می باشد.در سال ۲۰۱۷ قیمت ریپل چیزی حدود ۰.۰0۶6 دلار بود و در سال ۲۰۱۸ بالاترین قیمت آن ۳.۶۵ دلار بود ،که به دلیل مشارکت در توسعه فناوری و ساخت صنعت در بازار ارزش بالایی دارد به همین علت جزء سومین ارز برتر حساب می شود.XRP بر خلاف بیت کوین ،توسط طراحان سیستم استخراج شده و در صورت نیاز به بازار عرضه می‌شوند.
هنگامی که اسم ریپل می آید همه فکرشان به سمت ارز دیجیتال آن یعنی XRP می‌رود. وقتی ETH خریداری می‌کنید در اصل روی شبکه اتریوم سرمایه‌گذاری می‌کنید. ولی هنگامی که یک XRP خریداری می‌کنید،الزاما شما روی ریپل سرمایه گذاری نکردید.
ریپل یک شرکت می باشد که یکی از محصولات آن XRP بوده و شما با خرید یک XRP در واقع بر روی یکی از محصولات این شرکت سرمایه گذاری کرده اید.


هدف ریپل چیست؟

هدف ریپل چیست ؟
هذف ریپل چیست ؟

امروزه فناوری به صورت چشمگیری درحال پیشترفت است، تا آن جایی که با استفاده از هوش مصنوعی توانسته ماشین های بدون سرنشین را ابداع کنند،اما دربخش هایی هم پیشترفت قابل چندانی نداشته می توان به نقل و انتقالات بانکی بین المللی اشاره کرد.

نقل و انتقالات بین المللی از دو مشکل اساسی برخوردار هستند:

  1. گران بودن

اگر شما تابه حال نقل و انتقال برون مرزی و بین الملی انجام داده باشید می دانید که کارمزد انجام آن بسیار زیاد و پرهزینه می باشد. بانک های معمولی برای انجام این خدمات بدترین انتخاب یک مشتری هستند،حتی انجام یک کار عادی در بانک مثل تبدیل ارز نیز باید کارمزد بالایی را پرداخت کنند.

  1. کند بودن

با وجود این که درعصر تکنولوژی که همه چیز به سرعت و آسان انجام می گیرد،انجام تراکنش های بین المللی روزها تا هفته زمان می برد،دلیلی خاصی برای این موضوع وجود ندارد واقعیت این است که بانک ها هیچ اقدامی برای ارتقاء سیستم بانکی خود نمی اندیشند و هزینه های زیادی را برای مشتری های خود متقبل می شوند و مشتریان ناراضی هستند ریپل این روند را آسانتر و ارزانتر انجام می دهد.


مزایا و معایب ارزدیجیتال ریپل

مزایا و معایب ارزدیجیتال ریپل
مزایا و معایب ریپل

در ادامه بحث می خواهیم درباره مزایا و معایب ارز دیجیتال ریپل با شما گفتگو کنیم .در صورتی که اطلاعات بیشتری در این باره بدست آورید با ما همراه باشید.

مزایا:

  1. سرعت تراکنش

همانطور که در قسمت های قبل توضیح دادیم تراکنش های ریپل سریعتر از تراکنش های سنتی است، حتی در مقایسه با دیگر ارزهای دیجیتال با سرعت بالاتری انجام می شود.

  1. تیم توسعه

ریپل دارای یک تیم فوق العاده توانمند و با تجربه و متخصص هدایت می شود.

  1. مشارکت

همانطور که می دانید بسیاری از ارزهای دیجیتال می خواهند که در سطح بالا اقتصاد پیدا کنند و میتوان گفت ریپل در این زمینه به خوبی عمل کرده است.

  1. کارمزد تراکنش

هزینه و کارمزد استاندارد ریپل بسیار ارزان بوده وعملا رایگان است.انجام هر تراکنش در پروتکل ریپل  حدودا 0.0001  ریپل است.

معایب :

1.رقابت

همانطور که می دانید انجام تراکنش های بین المللی یک صنعت شگفت انگیز برای ارزهای رمزنگاری است.ریپل تنها با ارزهایی رقابت می کند که این هدف را دنبال می کنند مانند استالرکه دراکنون جایگاه مناسبی را در بین 10 ارز برتر دارد.

2.متمرکز بودن

همانطور که می دانید موسس ریپل در حدود 20 میلیارد ریپل را در زمان انتشار برای خود اختصاص داده است .این کار نقد های زیادی را از سوی منتقدان در پی داشت زیرا آنها معتقد بودند که این کار با ذات اصلی ارزهای رمز نگاری که غالبا غیر متمرکز هستند متناقض است.

3.تمرکز بر روی شرکت های بزرگ

می دانید که کمپانی های بزرگ و موسسات مالی از ریپل استفاده می کنند تا هزینه های خود را کاهش دهند و در نتیجه خدمات بهتری به کاربران خود ارائه دهند. می توان گفت ریپل در حال حاضر ریپل ارز مناسبی برای افراد عادی نمی باشد.


چگونه باید ارز دیجیتال ریپل بخریم؟

چگونه ریپل بخریم؟
چگونه ریپل بخریم؟

در این قسمت قصد داریم تا شما را با روش های خرید ریپل آشنا کنیم، برای خرید آن نیازبه مراجعه حضوری نداریم به راحتی در اینترنت این ارز دیجیتال را می توانیم خریداری کنیم .ساده ترین را برای خرید هنگامی است که شخصی ریپل در اختیار دارد و می توان بدون کارمزد خریداری کرد. لازم است در اینجا ذکر کنیم روش امنی نیست،ممکن است فروشنده کلاهبردار باشد و همچنین به شما توصیه می کنیم که اقدام به خرید از طریق شبکه های اجنماعی هم نکنید.

روش دوم خریداری از صرافی ایرانی است، به این ترتیب می توانید با کارت بانکی ریپل بخرید. که با استفاده از آنها می توانید پول رایج (مانند ریال) را به ارز دیجیتال تبدیل کنید، کافی است شما فقط در گوگل کلمه “خریدریپل ” را جستجو کنید، تعداد زیادی از سایت صرافی های ایرانی برای شما نمایش داده می شود شما می توانید، بعد از بررسی اعتبار صرافی و مقایسه آن ها ریپل خود را خریداری کنید.

روش سوم که یکی از اصلی ترین روش ها برای خرید XPR به شمار می رود، خرید ارز تتراز صرافی های داخلی و تبدیل آن به ریپل در صرافی های خارجی است. می توانیم بعد از خرید ریپل، از آن در کیف پول صرافی نگهداری کنیم. بهتراست برای بالا بردن امنیت از کیف پول های نرم افزاری و یا   کیف پول سخت افزاری استفاده کنید، تا موجودی ارز دیجیتال شما از بین نرود.

روش فعال شدن ریپل

برخی از والت های ریپل برای فعال شدن نیاز به 20 ریپل دارند. و آن 20 ریپل درکیف پول شما ذخیره شده و امکان برداشت آنها وجود ندارد.
استفاده از ریپل در بانک ها
سویفت یک روش امن برای پرداخت های بین المللی می باشد که بانک‌ها عموما از آن استفاده می کنند. سویفت یک شبکه پیام رسان می باشد که به صورت ایمن، سفارشات انتقال را از بانکی به بانک دیگر انجام می‌دهد.
ریپل رقیب سویفت می باشد، و سعی دارد تغییراتی اعمال کند که سویفت در آنها به مشکل خورده است.

Destination Tag ریپل چگونه است؟

افراد تازه کاری که می خواهند ریپل خود را به یک والت یا سایت دیگر انتقال دهند ورود به Destination Tag را ضروری نمی دانند و به مشکل می خورند.
با وارد نشدن به Destination Tag امکان از بین رفتن مبلغ ریپل انتقالی می باشد.
در صفحه Depost سایت گیرنده باید ارقامی را که توسط Destination Tag به شما داده شده است را در فیلد مناسب وارد کنید.


چگونه باید ارز دیجیتال ریپل را بفروشیم؟

چگونه ریپل را بفروشیم؟
چگونه ریپل را بفروشیم؟

شاید برای بیشتر کاربران سوال پیش بی آید که آیا می توان ریپل را بفروشیم؟ ما قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم و شما را با راه های فروش ریپل آشنا کنیم .

به دو روش می توانیم ریپل های موجود را بفروشیم اولین راه و ساده ترین راه مراجعه به صرافی های ایرانی است که مستقیما ارزهای دیجیتال ریپل خود را به ریال تبدیل کنید. دومین راه با مراجعه به صرافی های خارجی ارز دیجیتال ریپل خود را تبدیل به دلار کنید و بعد با کمک صرافی های ایرانی ارز های دلار را به ریال تبدبل کنید.


قیمت ارز دیجیتال  ریپل را از کجا  می توان دید؟

مشاهده قیمت ریپل
مشاهده قیمت ریپل

با مراجعه به این دو  سایت Tradingview  و CoinMarketCap میتوانیم قیمت ارز ریپل و بقیه ارز ها را مشاهده کنیم و با این تفاوت که در سایت کوین مارکت کپ به جز روند قیمت ارز  می توانید به اطلاعات دیگری از جمله حجم بازار ارز مورد نظر و تعداد ریپل هاموجود و تعداد ریپل های در حال گردش و… دسترسی داشته باشیم و همچنین اگر که بخواهیم ارزریپل را تحلیل تکنیکال  کنیم سایت تریدینگ ویو این کار را برای ما آسان کرده استو می توانیم از آن استفاده کنیم .


آیا ریپل استخراج می شود؟

استخراج ریپل
استخراج ریپل

ریپل یک دارایی دیجیتال است این ارز در رده چهارم ارزهای دیجیتال قرار دارد استخراج ریپل ممکن نیست تمام 100 میلیارد واحد آن در سال 2013 توسط شرکت ریپل صادر شد 80 درصد توسط شرکت در یک سپرده غیر متمرکز نگهداری شد تاهرماه مقداری از واحد های XRP به بازار ترزیق شود و همچنین 20 میلیارد واحد از توکن ها به بنیان گذاران این شرکت انتقال داده شد.همه ارز های دیجیتال XRpروی یک دفتر کل توزیع شده به نام ایکس آر پی لجر منتقل می شود.تراکنشهای این ارز دیجیتال توسط نودهایی که روی این دفتر کل قرار دارند تایید می شوند.تکمیل شدن هر تراکنش ریپل فقط حدود 4 ثانیه طول می کشد و می توان میلیون هاپول را تنها با مقدارکمی کارمزد انتقال داد .


کیف پول های ارز دیجیتال ریپل

کیف پول ریپل
کیف پول های ریپل

در این قسمت قصد داریم تا شما را با انواع کیف پول های ارز دیجیتال ریپل آشنا کنیم. همانطور که می دانید شما می توانید در کیف پول های ارز دیجیتال اقدام به ذخیره سازی رمز ارز ها کنید. اگر قصد دارید تا با برخی از کیف پول های ریپل آشنا شوید، مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید. کیف پول های ارز دیجیتال ریپل عبارت اند از:

  1. کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس ( Ledger Nano X )

کیف پول سخت‌افزاری لجر نانو ایکس، یکی از کیف پول های سخت افزاری است که شما می توانید در آن اقدام به ذخیره ارز دیجیتال ریپل کنید. این کیف پول یکی از جدید ترین کیف پول های کمپانی لجر می باشد. شما می توانید با استفاده از بلوتوث و یا رابط USB Type-C این کیف پول را به دستگاه مورد نظرتان وصل کنید لازم به ذکر است که این کیف پول با سیستم عامل های ویندوز ( ویندوز های 8 به بالا ) و مک و لینوکس قابل استفاده است همچنین در صورتی که قصد دارید از این کیف پول با دستگاه های موبایلی استفاده کنید می توانید از سیستم عامل های اندروید 7 به بالا و ای او اس 9 به بالا استفاده کنید.

این کیف پول از کوین های مختلفی ( بیش از 100 کوین ) پشتیبانی می کند. شما می توانید رمز

هایی همچون: بیت کوین،اتریوم، ریپل، بیت کوین کش در این کیف پول سخت افزاری ذخیره کنید

  1. کیف پول سخت افزاری ترزور مدل تی ( Terzor T )

همانطور که می دانید کیف پول های سخت افزاری امنیت بسیار بالای دارند. شما می توانید با خیال راحت رمز ارز های ریپل خود را در این کیف پول ذخیره سازی کنید. شما میتوانید درکیف پول ترزور مدل تی جز ریپل رمز ارز های مختلفی را ذخیره کنید.

این کیف پول از جدیدترین کیف پول های کمپانی ترزور می باشد و نسبت به نسخه قبلی خود که ترزور وان بود از امکانات متعددی پشتیبانی می کند. خوشبختانه این کیف پول رابط کاربری آسانی دارد و شما می توانید به راحتی با آن کار کنید. حتی اگر شما فردی مبتدی هستید، نگران نباشید چراکه این کیف پول به گونه ای طراحی شده است که استفاده برای شما آسان خواهد بود.

  1. کیف پول نرم افزاری اتمیک ( Atomic )

کیف پول نرم افزاری اتمیک را میتوان  به عنوان کیف پول چند منظوره معرفی کرد که بیش از 300 ارز دیجیتال از جمله اتریوم،ریپل، لایت کوین،استلا و… را پشتیبانی می کند .

از مزیت های این کیف پول میتوان به اکسچنج داخلی آن اشاره کرد که امکان تبدیل ارزها را برای کاربر آسان کرده است به این دلیل که بدون خارج کردن ارز دیجیتال از کیف پول می توان ارز ها را به هم مبادله کرد .

در هنگام ایجاد یک کیف پول اتمیک یک عبارت 12 کلمه ای (Seed) که برای بازیابی کیف پول نمایش می شود باید این عبارت را در مکانی امن یاداداشت کنیم ، تابه هنگام دزدیده شدن یا پاک شدن کیف پول  اتمیک دوباره با آن کیف پول را بازیابی کنیم.نکته ای که در آخر میخواهیم به آن اشاره کنیم رابط کاربری ساده و آسان این کیف پول است که کارکردن با آن بسیار راحت شده است .

  1. کیف پول تراست

تراست یک کیف پول چند ارزی است که وابسته به صرافی بایننس است این کیف پول برای اندروید و آی او اس طراحی شده است. همانطور که می دانید امکان ذخیره، و دریافت و پرداخت ارزهای دیجتال را فراهم میکند در ابتدا این کیف پول تنها ازتوکن های ERC20و ERC223 پشتیبانی می کرد طی گذشت زمان این کیف پول کامل تر شد و از کوین ها ی بسیاری از جمله بیت کوین ،دوج کوین ،بیت کوین کش ،دش لایت کوین،و باینس ریپل ،مونرو و غیره پشتیبانی می کند.

همانطور که می دانید لازمه یک کیف پول داشتن امنیت بالااست کیف پول تراست برای در امان ماندن از هک و سرقت دارایی کاربرانش امنیت بالایی را فراهم کرده است و یک کیف پول غیر امانی است یعنی کلید های خصوصی کیف پول در هیچ سروری ذخیره نمی شود تنها در موبایل کاربر ذخیره می شود و هیچ فردی نمی تواند به آن دسترسی پیدا کند و همچنین امکان بازیابی کیف پول را برای کاربر فراهم کرده تا به هنگام مفقود شدن موبایل برای باز گرداندن دارایی های خود از آن استفاده کند.


آینده ریپل

ریپل با داشتن ویژگی های همچون ظرفیت بالای شبکه که در آن امکان پردازش 1500 تراکنش در ثانیه است و سرعت بالا (انتقال در حدود 4 ثانیه انجام می شود ) و دارا بودن کارمزد بسیار اندک (0.0003 XRP ) باعث شده میان کاربران محبوب شود. همچنین این ارز در برابر حمله های هکرها امنیت بسیار خوبی دارد و قابلیت تبادل با انواع ارزهای دیجیتال باعث شده چشم انداز این ارز دیجیتال بسیار خوب باشد.توسعه دهندگان ریپل با عرضه محدود این ارز از نوسان آن جلوگیری می کنند.توسعه دهندگان ریپل همکاری خود با بیش از 20 بانک را اعلام کردند که این موضوع می تواند از فاکتورهای اصلی رشد قیمت ریپل در آینده باشد.هرچند که این ارز نیز مانند سایر ارزهای دیجیتالی در بازار پر افت و خیز ممکن است دچار نوسان بشود.


چگونه می توانیم درباره ریپل اطلاعات بیشتری کسب کنیم ؟

دراین مقاله نگاهی کامل به ارز دیجیتال ریپل انداختیم، در صورتی که قصد دارید به صورت کامل تر اطلاعات درباره ارز ریپل کسب کنید بهتراست به کتاب ها ویا فیلم ها و سایت های معتبر مراجعه کنید تا بتوانید اطلاعات خود را درباره این ارز کامل تر کنید .

در ضمن با فعالیت در گروه های پرسش و پاسخ می توانید، سوال هایتان را درباره ریپل از دیگر کاربران بپرسید و همچنین با گوش دادن به فایل های صوتی درباره ریپل اطلاعات بسیاری را می توانید کسب کنید.
ما در سایت زوم ارز شما را با کتاب وفیلم ها و فایل های صوتی زیادی آشنا می کنیم تا اطلاعاتتان را در زمینه ریپل بالا ببریم،هرگاه سوالی برایتان پیش آید می توانید در قسمت نظرات همین پست سوالات خود را مطرح کنید تا در اسرع وقت جواب خود را دریافت کنید.


بررسی وایت پیپر ریپل Xrp

وایت پیپیر ریپل از دیدگاه فنی

قبل از آن که از دیدگاه فنی، وایت پیپر این پروژه را بررسی کنیم، خوب است با انواع بلاکچین ها آشنا شویم.

پابلیک بلاکچین: در این مدل بلاکچین ها تمامی اعضای شبکه می توانند نویسنده اطلاعات باشند و همچنین همه اعضا می توانند این اطلاعات را بخوانند. مانند بلاکچین اتریوم و بیت کوین.

پرایوت بلاکچین: یک عده محدود حق ثبت اطاعات را دارند و همچنین یک عده محدود می توانند بخوانند. مانند: سازمان ها و مراکز ها.

کنسرسیون: یک عده محدود می توانند بنویسند اما همه اعضا می توانند بخوانند این اطلاعات را، مانند: ریپل.

می توان گفت یکی ازمهم ترین اهداف پروژه ریپل بالا بردن تحمل خطای بیزانسی می باشد. زمانی که یک یا چند نود به صورت عمدی قصد خرابکاری داشته باشند و یا به طور ناگهانی از کار بیوفتند، شبکه باید بتواند به کار خود ادامه بدهد. اگر هر شبکه بتواند با تعداد نودهای کمتری به کار خود ادامه دهد، تحمل خطلای بیزانسی بیشتری دارد. خوب است بدانید هر شبکه که بتواند خطای بیشتری را تحمل کند، در برابر حملات Ddos مقاومت بیشتری خواهد داشت.

در ادامه باهم بررسی خواهیم کرد که ریپل چگونه توانسته تحمل خطای بیزانسی شبکه خود را ارتقا دهد:

شبکه ریپل برای دستیابی به این امر مهم از چندین جزء تشکیل شده است:

سرور: به هر کاربری که نرم افزار Ripple Server را اجرایی کند و در فرآیند اجماع شرکت کند گفته می شود. همچنین نرم افزار Ripple Client فقط برای ارسال و دریافت وجوه استفاده می شود.

Ledgerدفترکل توزیع شده محلی برای ثبت تمامی تراکنش ها می باشد. به این ترتیب مقدار حقیقی هر حساب نیز مشخص و شفاف است.

Last-Closed Ledgerبه جدیدترین دفترکل توزیع شده که توسط اجماع تایید شده اشاره دارد.

Open Ledgerبه وضعیت فعلی یک نود اشاره دارد. تمامی تراکنش ها تا تعیین وضعیت در این بخش می باشند و پس از تایید به Last-Closed Ledger منتقل می شوند.

Unique Node Listیک لیست از نودهایی که می توانند در رای گیری اجماع شرکت کنند. این فرآیند از تبانی جلوگیری می کند، همچنین برای اجماع نیازی به رای تک تک اعضا نمی باشد.

پیشنهاد دهنده: هر سروری می ‌تواند تراکنش ‌هایی را پخش کند تا در فرآیند اجماع گنجانده شود، و هر سرور تلاش می ‌کند تا هر تراکنش معتبری را در هنگام شروع دور اجماع جدید شامل شود. با این حال، در طول فرآیند اجماع فقط  پیشنهادات از سرورهای موجود در Unique Node List یک سرور توسط آن سرور در نظر گرفته می شود.

همچنین در نظر داشته باشید به نودهایی که صادقانه و بدون خطا رفتار می ‌کنند Nonfaulty و به نودهایی که دچار خطا می شوند مانند خرابی داده‌ها یا خطا های پیاده‌ سازی و یا به هر دلیلی مخرب باشند Faulty می گویند.

ریپل، به عنوان یک پروتکل تسویه مالی که قصد دارد جایگزین بانک های سنتی شود، به یک الگوریتم اجماع نیاز دارد تا از صحت و اعتبار تراکنش ها در سراسر شبکه خود اطمینان حاصل کند.

الگوریتم اجماع مورد استفاده توسط ریپل به عنوان الگوریتم اجماع پروتکل ریپل (RPCA) شناخته می شود. RPCA  یک الگوریتم اجماع بیزانسی است که از یک سیستم رأی گیری برای تعیین اعتبار تراکنش ها استفاده می کند. در نتیجه هر سرور یا نود در شبکه، یک لیست گره منحصر به فرد (UNL) را حفظ می کند، که لیستی از سرورهای دیگر است که آنها را قابل اعتماد می داند. هر سرور تراکنش ها را به شبکه پخش می کند و این تراکنش ها به دفتر کل UNL  هر سرور اضافه می شود. تراکنش هایی که رای کافی از سرورها در UNL یک نود دریافت می کنند به آخرین دفتر کل بسته شده اضافه می شوند که نشان دهنده وضعیت فعلی شبکه است.

برای اطمینان از ایمن ماندن شبکه و اینکه نود های مخرب نمی ‌توانند فرآیند اجماع را دستکاری کنند، RPCA  از چندین مکانیسم استفاده می ‌کند. به عنوان مثال، UNL  هر سرور باید دارای حداقل تعداد سرورهای قابل اعتماد باشد و سرورها فقط می توانند یک بار در هر دور رای دهند. علاوه بر این، اگر سروری نتواند حد نصاب رای را در یک دور دریافت کند، تمام تراکنش‌ های آن دور را نادیده می‌ گیرد و از اضافه شدن هر گونه تراکنش به آخرین دفتر کل بسته شده جلوگیری می ‌کند.

ریپل همچنین از یک معماری منحصر به فرد استفاده می کند که به آن اجازه می دهد تا تراکنش ها را کارآمدتر از سیستم های سنتی مبتنی بر بلاکچین پردازش کند. خوب است بدانید ریپل نیازی به ماینرها برای تایید تراکنش ها یا ایجاد بلاک های جدید ندارد. در عوض، هر تراکنش در شبکه ریپل دارای کارمزد تراکنش کمی است و این کارمزدها برای جلوگیری از اسپم و پوشش هزینه های نگهداری شبکه استفاده می شود.

به طور کلی، الگوریتم اجماع پروتکل ریپل و بلاکچین ریپل برای ارائه تراکنش های مالی سریع، ایمن و کارآمد در یک شبکه غیرمتمرکز طراحی شده اند. ریپل با الگوریتم اجماع منحصر به فرد خود و فرآیند اعتبار سنجی تراکنش، به عنوان یک جایگزین محبوب برای سیستم های بانکداری سنتی و سایر ارزهای دیجیتال ظاهر شده است.

اما آیا شبکه ریپل متمرکز است؟

ایده آل هر بلاکچینی این است که سه گانه امنیت و سرعت و عدم تمرکز را یکجا داشته باشد. اما تاکنون بلاکچینی وجود نداشته که همزمان این سه فاکتور مهم را داشته باشد، ریپل نیز سرعت در تایید تراکنش ها را فدای عدم تمرکز کرده است. به بیان ساده، ریپل کاملا متمرکز است و توسط 100 سروری که توسط بنیاد ریپل مشخص شده، شبکه اداره می شود. تیم فنی این پروژه اعلام کرده که برنامه هایی برای غیرمتمرکز کردن این شبکه دارند اما از سال 2012 تا کنون چنین اتفاقی رخ نداده است.

بررسی حواشی پیرامون ریپل

بنیاد Security Exchange Commission (SEC) در سال 2020 شکایتی را علیه بنیاد ریپل و دو مدیرعامل آن مطرح کرد. به گفته SEC از آن جایی که ریپل به عنوان یک شرکت فناوری ثبت شده و در این بخش فعالیت می کند، باید به صورت اوراق بهادار عرضه شود، اما ریپل از سال 2013 تا 2020 به عنوان یک ارز دیجیتال فروخته شده که جمع این فروش ها مبلغ 1.3 میلیارد دلار بوده است و ریپل متهم به نقض قوانین اوراق بهادار و همچنین دستکاری قیمتی بازار شد.

می توان گفت دادگاهی شدن ریپل، بزرگترین ضربه را به این پروژه زد. زیرا دقیقا در زمانی که بازار شروع به رشد کرد و سرمایه بسیار زیادی به پروژه ها وارد شد، ریپل نه تنها رشدی نداشت بلکه جایگاه خود را در رنکینگ بازار از دست داد. همچنین فعالیت این پروژه در آمریکا و اروپا با محدودیتی مواجه شد.

آخرین اخبار مربوط به این بخش، این بود که ریپل توانسته موفقیت هایی را در دادگاه علیه SEC کسب کند که باعث رشد چشمگیر این ارز و صعود این ارز به رتبه ششم بازار شد.

آیا ریپل تمرکز خود را روی آسیا و آفریقا قرارداده است؟

پس از شکایت Sec علیه ریپل و محدودیت های قانونی برای این پروژه در آمریکا و اروپا، بنیاد ریپل تصمیم گرفت تمرکز خود را روی آسیا و آفریقا قرار دهد. در آفریقا به دلیل نبود یک سیستم بانکی مرکزی قوی، ریپل به عنوان یک راه حل برای تبادلات پولی در سراسر قاره معرفی شده است. همچنین برخی از شرکت‌ ها و بانک ‌ها در آسیا و آفریقا در حال آزمایش استفاده از تکنولوژی ریپل هستند و این امر می ‌تواند باعث گسترش آن در این مناطق شود. اخیرا نیز پروژه ریپل در امارات و بحرین بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

بررسی رقبای ریپل

همان طور که گفته شد ریپل جایگزینی برای سیستم های بانکداری سنتی فعلی است، پس ابتدا رقبای متمرکز و سنتی این پروژه را بررسی می کنیم:

SWIFTSWIFT یک شبکه پرداخت بین بانکی برای انتقال و تایید پرداخت های بین المللی است. سیستم SWIFT معمولاً برای پرداخت هایی با مبالغ بالا و برای تراکنش های ارزی بین المللی استفاده می شود. سرعت تراکنش در SWIFT به چند صد تراکنش در ثانیه می رسد. از همین رو ممکن است مشتریان چندین ساعت و یا حتی چند روز در صف انتظار پرداخت قرار بگیرند. این در صورتی است که ریپل توانایی انجام 1500 تراکنش در ثانیه را دارد که به مراتب سریع تر از سیستم SWIFT می باشد.

مسترکارت و ویزاکارت: ویزا و مسترکارت نیز برای انجام تراکنش های الکترونیکی ایجاد شده اند اما در مقایسه با ریپل سرعت بسیار پایین تری را دارند. همچنین ریپل از نظر هزینه بسیار مناسب تر از مستر و ویزاکارت و حتی SWIFT می باشد.

در نظر داشته باشید ریپل از یک بلاکچین برای ثبت اطلاعات و تراکنش ها استفاده می کند که شفافیت را به همراه دارد اما سیستم های بانکی سنتی اینگونه نیستند که باعث ایجاد فساد مالی می شود. همچنین با استفاده از ریپل کاغذ بازی های اداری پیچیده نیز از بین می رود.

اما رقبای کریپتویی ریپل کدامند؟

تمامی پروژه هایی که در پرداخت های ریز و یا در سطح کلان مورد استفاده قرار می گیرند مانند دوج کوین، ترون، لایت کوین و… را می توان رقیبانی برای ریپل دانست. اما در ادامه ما دو پروژه رقیب که از نظر نوع فعالیت به ریپل نزدیک هستند را معرفی می کنیم:

OmiseGOیک پلتفرم متن باز می باشد که با هدف ارائه راهکاری برای اتصال بانک ها، شرکت های پرداخت و مشتریان به یکدیگر و امکان پرداخت های بین المللی طراحی شده است.

Stellarمی توان گفت مهم ترین رقیب ریپل استلار است. این پروژه مانند ریپل برای پرداخت های دیجیتال ایجاد شده است. اما سرعت ریپل ازاستلار بیشتر است ولی در عوض ریپل کاملا متمرکز می باشد و استلار اینگونه نیست. همچنین ریپل هدف اصلی خود را ترمیم سیستم های بانکی و موسسات قرارداده اما استلار با هدف ساختن یک شبکه پرداخت گسترده و مستقل برای ارائه خدمات مالی در کشورهای در حال توسعه شکل گرفته است.

اهداف پروژه ریپل

در این بخش قصد داریم اهداف مهم ریپل را با شما مطرح کنیم:

  • ایجاد یک بستر برای تبادلات مالی بین المللی و همچنین تراکنش های معمولی روزانه به صورت خیلی سریع و قابل اطمینان.
  • کاهش هزینه های تبادلات مالی و صرفه جویی در وقت و هزینه.
  • ریپل قادر است متناسب با هر سازمانی روش پرداخت مناسب با همان سازمان را پیشنهاد دهد.
  • همکاری با بانک ها و موسسات مالی برای ترمیم سیستم بانکی سنتی و توسعه اکوسیستم مالی.
  • ارائه بلاکچین مخصوص به خود برای ایجاد امنیت و شفافیت در سیستم مالی.
  • حذف واسطه ها و ارتباط همتا به همتا بین مشتریان.

ویژگی های شبکه ریپل

ویژگی های شبکه ریپل عبارتند از:

  • سرعت بالا در تایید تراکنش ها، شبکه ریپل توانایی تایید 1500 تراکنش در ثانیه را دارد که بین رقبای خود بی نظیر است.
  • ریپل توانسته با ساز و کار مخصوص به خود هزینه تراکنش ها را به شدت کاهش دهد.
  • با استفاده از شبکه ریپل می توانید هر نوع دارایی را در سراسر جهان منتقل کنید.
  • شبکه ریپل توانسته با استفاده از الگوریتم های مخصوص به خود امنیت شبکه را بالا ببرد.
  • شبکه ریپل با انعطاف پذیری خود می تواند تنظیمات خاصی را برای موسسات و بانک های مختلف ارائه دهد.
  • شبکه ریپل با سیستم بانکداری فعلی سازگاری دارد و می تواند با بانک ها ادغام شود.
  • شبکه ریپل مانند سایر بلاکچین ها برگشت ناپذیر می باشد و تمامی تراکنش ها به صورت شفاف در آن ثبت می شود.

نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال ریپل XRP

نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال ریپل
نیم نگاهی به اینفوگرافیک ارز دیجیتال ریپل

ممنون از اینکه تا پایان ” ریپل XRP چیست ؟ ” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

آخرین اخبار ریپل

گسترش پذیرش جهانی ریپل و کاردانو

گسترش پذیرش جهانی ریپل و کاردانو

گسترش پذیرش جهانی ریپل و کاردانو بیش از 200 فروشگاه در 70 کشور، ریپل، کاردانو و بسیاری از رمز ارزهای دیگر را پشتیبانی خواهند کرد. به گزارش زوم ارز، صرافی‌های Binance Pay و CoinGate از همکاری جدیدی رونمایی کردند که پذیرش جهانی رمز ارزها به‌ویژه کاردانو و XRP را به سطح جدیدی می‌رساند. اکنون، کاربران …

XRP محبوب‌ترین رمز ارز در کره جنوبی به شمار می‌رود

XRP محبوب‌ترین رمز ارز در کره جنوبی به شمار می‌رود

XRP محبوب‌ترین رمز ارز در کره جنوبی به شمار می‌رود ریپل بیشترین حجم معاملات را در صرافی‌های کره جنوبی دارد. به گزارش زوم ارز، هر ارز دیجیتالی در برخی از مناطق در جهان بیشترین میزان محبوبیت را دارد. در حالی که بیشتر سرمایه‌گذاران در آمریکا نسبت به بیت کوین تمایل دارند، معامله‌گران در کره جنوبی …

رشد ریپل در همراهی با بیت کوین

رشد ریپل در همراهی با بیت کوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *