اطلاعات . عمومی, اقتصادی

ارز دیجیتال ترون (TRX) چیست

ارز دیجیتال ترون (TRX) چیست؟

دهه دوم قرن بیست و یک را می‌توان به نام دهه ظهور ارزهای دیجیتال در جهان نام‌گذاری کرد. از سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ ارزهای دیجیتال زیادی معرفی شدند که بسیاری از آن‌ها با استقبال عمومی روبرو نشده و از چرخه رقابت با سایرین کنار رفتند و تعداد بالایی از آن‌ها نیز در این چرخه به جایگاه بالایی رسیدند. یکی از ارزهای دیجیتالی که در این میان موفق ظاهر شد، ارز ترون بود. این ارز البته هنوز برای کاربران ایرانی کمی ناشناخته است. ازاین‌رو در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی این ارز دیجیتال بپردازیم و مفاهیم و اصطلاحات مربوط به آن را با هم مرور کنیم.

ارز دیجیتال ترونیکس چیست؟ (TRX)

ارز دیجیتال ترون با نشانه اختصاری TRX، ارز داخلی بلاک چین ترون است. این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک‌گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است. به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می‌کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتواست (اما به صورت غیرمتمرکز). این بدان معناست که سازمان‌های مرکزی فعلی اینترنت (که واسطه‌ای برای سازندگان نیز به حساب می‌آیند) از این حلقه خارج می‌شوند (مانند فروشگاهاپل استور، Google Play ،YouTube ،Google ،Facebook و …). این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می‌دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن‌ها دریافت کنند (بدون پذیرش ریسک عدم رعایت خط مشی‌های یک شرکت.) ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد. کد رسمی که در پلتفرم‌های معاملاتی با نشانه اختصاری TRX نمایش داده می‌شود، به کوین ترون اشاره دارد. درست مانند اتریوم یا EOS، تمام تراکنش‌های ترونیکس در یک دفترچه عمومی ثبت می‌شوند و از طریق Tron Explorer قابل پیگیری هستند. اگر کسی صحبت از داشتن مقداری ترون در یک کیف پول نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری می‌کند، منظور آن ارز دیجیتال ترونیکس است، نه بلاک چین ترون. اما صحبت از ساخت یک اپلیکیشن در ترون، به معنای بهره‌گیری از بلاک چین ترون است. مخاطبان محتوا می‌توانند برای دسترسی به محتوای مورد نظرشان در شبکه، از ارز دیجیتال ترونیکس برای پرداخت استفاده کنند. سپس این کوین‌ها به حساب تولیدکنندگان محتوا واریز می‌شود و آن‌ها می‌توانند ترونیکس را با ارزهای رمزنگاری شده دیگری مبادله کنند و یا برای پرداخت هزینه خدمات بلاک چین از آن استفاده کنند. در زمان نگارش این مقاله TRX به لحاظ میزان سرمایه بازارش رتبه دهم را داراست.
ترون، در سپتامبر سال ۲۰۱۷ توسط یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور به نام Tron Foundation تاسیس شد. موسس و مدیرعامل این شرکت جاستین سان (Justin Sun)، یک کارآفرین چینی است که همچنین بنیان‌گذار و مدیر عامل PEIWO، یک اپلیکیشن محبوب چینی نیز می‌باشد. تا اوایل سال ۲۰۱۶، سان نماینده ارشد و مشاور آزمایشگاه ریپل (شرکت مادر بلاک چین ریپل) بود. بنیاد ترون دارای دفتر مرکزی در پکن و سانفرانسیسکو است و اعضای تیم آن نیز مستقر در سئول و توکیو هستند.

تاریخچه ارز دیجیتال ترون

ارز دیجیتال ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال سابقه زیادی ندارد. این ارز در سال ۲۰۱۷ با قیمت ۰٫۰۰۱۹ دلاری و با ۷۰ میلیون دلار سرمایه‌ اولیه برای توسعه دهنده عرضه شده است. اعضای سازنده آن همگی کارمندان شرکت‌های بزرگِ توسعه دهنده‌ ارز دیجیتال و کسب‌وکار اینترنتی هستند که با گرد هم آمدن اقدام به توسعه ترون نموده‌اند. در عرضه‌ اولیه‌ این ارز دیجیتال، توکن‌های اولیه‌ مبتنی بر شبکه اتریوم عرضه شده و یک سال پس از عرضه شبکه‌ اختصاصی خود ترون پشتیبانی از این ارز دیجیتال را به عهده گرفت. اولین توکن رسمی ترون نیز با نام ERC-20معرفی شد.

هدف از ساخت آن چه بود؟

ترون دارای یک شبکه‌ اینترنت غیرمتمرکز است که سازنده تلاش زیادی برای دستیابی به آن نموده است. هدف از ایجاد این ارز دیجیتال نیز معرفی این اینترنت غیرمتمرکز می‌باشد. ساختار این شبکه به یک شبکه‌ جهانی غیرمتمرکز برای به اشتراک‌گذاری رایگان مطالب در حوزه‌ سرگرمی تبدیل شده است. این صنعت در همین شرایط ارزش ۱ تریلیون دلاری را در جهان دارا می‌باشد. شبکه‌ ترون به قدری قدرتمند است که به راحتی می‌توانید آن را با ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم مقایسه نمایید. با توجه به ادعای سازنده مبنی بر پیشرفت چشم‌گیر ترون در سال‌های آینده، به نظر می‌رسد آقای سان و رفقا به دنبال داشتن بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در جهان هستند.

ترون ها در کجا مبادله می‌شوند؟

برای مبادله ترون در شبکه‌ این ارز دیجیتال نیاز به سه اصل مهم خواهید داشت. فضایی برای ذخیره‌سازی ارزهای خریداری شده، پلتفرم خریدوفروش و صرافی واسط که مبادله گرها را به هم متصل نماید. در بند بعدی به معرفی صرافی‌های ترون پرداخته‌ایم. برای ذخیره‌سازی این ارز دیجیتال می‌توانید از کیف پول‌های الکترونیکی و یا سخت‌افزاری استفاده کنید که خود سایت ترون بهترین‌های آن‌ها را به کاربران معرفی کرده است. همچنین پلتفرم‌های زیادی هم که عموماً مبتنی بر وب هستند، امکان مبادله این ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم آورده‌اند. برای ایرانی‌ها اما این امر تنها از برخی سایت‌ها امکان‌پذیر است.

صرافی های ترون

ارز دیجیتال ترونیکس را می‌توان در صرافی‌هایی مانند Binance ،OKEx ،Huobi ،Bittrex و غیره به سایر ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین یا اتریوم تبدیل کرد. در حال حاضر خرید ترونیکس (TRX) با ارزهای فیات امکان‌پذیر نیست.

مزایای ارز دیجیتال ترون

تراکنش‌های ارزان

هزینه تراکنش ترون تقریباً صفر است. در بسیاری از شبکه‌ها برای انجام تراکنش باید هزینه پرداخت شود، اما ترون هزینه‌ بسیار کمی دارد که حدود ۰٫۰۰۰۰۰۵ سنت به ازای هر تراکنش است.

امکان حجم بالای تراکنش

سیستم ترون این امکان را فراهم می‌کند تا تراکنش‌ها بدون محدودیت انجام شوند. همچنین، این سیستم قادر است حدود ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه مدیریت کند (در مقایسه با رقیب خود اتریوم که حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام می‌دهد).

پشتیبانی و محبوبیت

صحبت‌های زیادی در خصوص ترون شنیده می‌شود که عمدتا به دلیل بنیان‌گذار آن جاستین سان است که یکی از افراد تحت حمایت جک ما (JackMa)، بنیان‌گذار علی بابا است. همچنین این پلتفرم در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از راه‌اندازی‌اش، در بسیاری از صرافی‌ها مورد معاملهقرار گرفت و کاربران زیادی را به خود اختصاص داد. پشتیبانی از ترون بسیار عظیم بوده و در حال حاضر تعداد کاربرانش حدود یک میلیون نفر گزارش شده ‌است (به نقل از Smartereum).

معایب ارز دیجیتال ترون

عرضه‌ عظیم

آینده ترون چگونه است؟

پیش‌بینی دقیق آینده‌ ترون واقعاً غیرممکن است. پس از شکوفایی فوق‌العاده‌ بیت کوین همه‌ افراد جامعه با نوعی خوش‌بینی به این رمز ارزها نگاه می‌کنند. غافل از اینکه بدانند این رمز ارزها در سال‌های اخیر بیشتر از این که شکوفایی داشته باشند، به ورطه‌ نابودی نزدیک شده‌اند. با این حال داشتن سیستم فوق‌العاده قوی، حمایت از طرف افرادی با سابقه و تیم پشتیبانی قدرتمند نشانه‌هایی است که می‌توانند دلیلی بر موفقیت ترون در سال‌های آینده باشد.

خلاصه مقاله

پیدایش رمز ارزها در سال‌های اخیر فوق‌العاده زیاد شده به‌نحوی‌که در همین چندسال تعداد آن‌ها به بیش از ۲۵۰۰ نمونه می‌رسد. در میان انبوه این ارزهای دیجیتال انتخاب یکی از آن‌ها به این راحتی‌ها نخواهد بود و نیاز به بررسی‌های زیادی دارد. در این میان ترون از جمله نمونه‌هایی است که با توجه به سخت‌افزارهایی که در اختیار دارد تبدیل به ارزی با قابلیت‌های جذاب در آینده شده است. در این مقاله سعی کردیم تا به صورت تخصصی همه‌ نکات مربوط به این ارز دیجیتال را با هم مرور کنیم و اطلاعات دقیقی از آن را در اختیار شما قرار دهیم.
این کیف پول به صورت نرم‌افزاری برای سیستم‌عامل‌های موبایلی اندروید و آی او اس و مبتنی بر وب به صورت یک افزونه در گوگل کروم توسعه داده شده است. از مزیت‌های این کیف پول می‌توان به راحتی استفاده از آن برای کاربر اشاره کرد.

۴- اتمیک والت:

کیف پول اتمیک والت یکی از شناخته‌شده‌ترین کیف پول‌ها برای ذخیره‌سازی انواع رازهای دیجیتال مانند ترون است. از مهم‌ترین مزیت‌های این ارز دیجیتال می‌توان به پشتیبانی آن از ۳۰۰ کوین مختلف اشاره نمود.

تراکنش‌های ترون چگونه انجام می‌شوند؟

تراکنش‌های انجام گرفته در این سیستم یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین نمونه‌ها در میان کل ارزهای دیجیتال است. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال که برای برقراری تراکنش در آن‌ها نیاز به وجود هیچ واسطه‌ دیگری نیست. دو طرف مبادله به صورت آنلاین این تراکنش را بدون هزینه با یکدیگر انجام خواهند داد.

شبکه ترون و عملکرد آن

نحوه‌ کار شبکه‌ ارز دیجیتال ترون یکی از پیچیده‌ترین شرایط را نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارد. با توجه به عدم امکان استخراج آن، سیستم از روش دیگری برای اثبات دارایی‌ها با عنوان الگوریتم اثبات سهم نمایندگی شده استفاده می‌ کند. در این سیستم افراد عضو در شبکه و کسانی که ترون خریداری نموده‌اند تحت شرایطی خاص مانند پرداخت ۹۹۹۹ ترون به شبکه می‌توانند به عنوان یکی از ۲۷ نماینده حق رأی در شبکه فعالیت کنند. این افراد تنها کسانی هستند که امکان تولید بلاک را در شبکه ترون خواهند داشت. انتخاب از روش رأی‌گیری نیز به این دلیل است تا انحصارطلبی در این شبکه به حداقل ممکن برسد. از طرفی عدم پشتیبانی آن از ماینینگ نیز به دلیل کاهش مصرف انرژی ناشی از روش‌های معمول امروزی است.

معماری شبکه ترون و ارز دیجیتال ترون

ترون در معماری خود برای غیرمتمرکز کردن کل سیستم از سه لایه‌ مختلف بهره می‌برد. لایه‌ ذخیره‌سازی، هسته و لایه‌ کاربردی سه لایه‌ معماری شبکه ترون را تشکیل می‌دهند. لایه‌ ذخیره‌سازی و هسته در نقش برنامه‌ریز و مدیریت کل شبکه ظاهر می‌شوند. زبان اصلی برنامه‌نویسی این لایه‌ها جاوا است که گویا قرار است با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی نیز ادغام شود. لایه‌ کاربردی نیز برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و شخصی‌سازی کیف پول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لایه سطحی‌ترین لایه شبکه ترون محسوب می‌شود.

نودها در شبکه‌ ترون

نودها در این شبکه با وظایف مشخص تعریف ‌شده‌اند. نود اصلی نودهای شاهد نماینده ارشد می‌باشند. این نودها که به فول نودهای SR شهرت دارند وظیفه‌ تائید تراکنش‌ها و توسعه‌ بلاک‌ها را بر عهده دارند. الگوریتم بسیار خاص و ویژه‌ای برای اثبات سهم در این نود طرح‌ریزی شده است. دومین نود شبکه ترون فول نود است که آن هم در نقش انتشاردهنده تراکنش‌ها و بلاک‌ها ظاهر می‌شود. در نهایت نود سالیدیتی استعلام گیرنده API ها و همگام کننده بلاک‌های قطعی است.

قیمت گذاری ارز دیجیتال ترون

ارز دیجیتال ترون نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال بر اساس میزان عرضه و تقاضا انجام می‌شود. رشد این ارز نیز بر این اساس می‌باشد. نکته‌ی مهمی که درباره‌ ترون و مقایسه‌ آن با سایر ارزهای دیجیتال باید بدانید، میزان ترون عرضه شده است. همانطور که اشاره کردیم این ارز دیجیتال با تعداد کوین‌های بسیار بالا عرضه شده و دلیل اصلی کم بودن قیمت فعلی آن نیز همین تعداد کوین‌های بالای آن است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *