استقرار موشکهای بالستیک ایران در قطب جنوب / خبر مهم درباره الحاق یک ناوشکن جدید به نیروی دریایی
امیر ایرانی: قطب جنوب بهترین مقر برای کنترل موشکهای بالستیک است/کشورهای زیادی خواهان ناوشکن کلاس دنا هستند
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه کشورهای زیادی درخواستهایی برای در اختیار گرفتن ناوشکن کلاس دنا دارند، درباره احداث پایگاه در قطب جنوب گفت: در حوزه نظامی این منطقه بهترین مقر برای کنترل موشکهای بالستیک است.
دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس در دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی اظهار داشت: امروز به نرم افزار هواشناسی به قابلیت اطمینان ۱۰۰ درصد دست یافته ایم که در جریان ماموریت ناوگروه ۸۶ از آن به صورت عملیاتی استفاده کردیم.
وی افزود: علاوه بر این در حوزه نرم افزارهای ناوبری هم تحریم هستیم اما در جریان سفر ناوگروه ۸۶ این نرم افزار هم به صورت بومی در کشور تولید شد و هم اکنون عملیاتی است.
فرمانده نداجا عنوان کرد: سفر ناوگروه ۸۶ در فضای ملتهب فتنه دشمن در کشور رقم خورد در این فضا نیروی دریایی هند درخواست داشت به کشور ما بیاید که در این فضا با درخواست هند موافقت نمیشد اما ما قبول کردیم که هندیها بیایند و طوری برنامه ریزی کردیم که زمان ورود ناوگروه ما به هند با زمان ورود ناوگروه آنها به ایران کاملا هماهنگ بود.
وی تصریح کرد: همچنین در جریان ماموریت ناوگروه ۸۶ برای نخستین مرتبه از اقیانوس آرام در رزمایش ذوالفقار ارتش شرکت کردیم و بجز موشک و اژدر هرچه داشتیم شلیک و پرتاب کردیم.
دریادار ایرانی عنوان کرد: زمانیکه ناوگروه به نزدیکی جزایر پولینزی که متعلق به فرانسه است رسیدیم اقدام به پرواز پهپاد از روی ناو کردیم و به فرانسویها پیشنهاد برگزاری رزمایش مرکب دادیم. آنها بعد از ۴۸ ساعت گفتند در اقیانوس هند آمادگی برگزاری رزمایش دارند ما گفتیم هم در اقیانوس هند و هم اقیانوس آرام آمادگی برگزاری رزمایش داریم که فرانسویها بعد از مدتی گفتند در اقیانوس هند هم آمادگی برگزاری رزمایش ندارند.
وی گفت: در جریان عبور ناوگروه از تنگه ماژلان قصد سرزدن به قطب جنوب را داشتیم اما به دلیل شرایط جوی امکان پذیر نبود و سعی میکنیم در ناوگروههای بعدی این کار را انجام دهیم. در همین حین دو عمل جراحی موفق در ناوگروه انجام دادیم.
فرمانده نداجا اظهار داشت: به دلیل رفتار بدی که نظامیان کشورهای غربی با مردم کشورهای مختلف انجام دادهاند مردم معمولا نگاه بدی به ناوگروههای نظامی دارند اما به نیروهایمان گفته بودیم که حتما در زمان پهلوگیری ناو در بنادر مختلف یک نماز جماعت روی ناو خوانده شود تا مردم نسبت به حسن رفتار ما اطمینان پیدا کنند. ما دو روز برای ماندن در برزیل پیش بینی کرده بودیم اما به دلیل رفتار خوب نیروها کشور برزیل از ما خواست یک هفته در این کشور بمانیم. هرچند معاندین خیلی تلاش کرده بودند برای نیروها مشکل ایجاد کنند اما موفق نشدند. در نتیجه مقامات برزیلی به این نکته اذعان کردند که تا کنون چنین سربازانی در عرصه دریا ندیدهاند.
وی تاکید کرد: یکی از نکاتی که برای دشمن ابهام ایجاد کرده پشتیبانی مهمات، سوخت و مواد غذایی برای این ناوگروه بود. به همین منظور آمریکاییها با هواپیماهای مجهز به سنسورهای رادیواکتیو دائم ما را رصد میکردند و فکر میکردند که شناورهای ما مجهز به پیشران هستهای هستند. یکی دیگر از ابهامات این است که ما چطور توانستیم عرض اقیانوس اطلس را با موجهایی به ارتفاع بیش از ۱۲ متر طی کردهایم.
امیر ایرانی افزود: یکی از نکات جالب این است که در تمام طول مسیر هیچگاه ارتباط ناوگروه با ایران علی رغم قطع شدن ارتباط ماهوارهای قطع نشد.
وی عنوان کرد: نیروی دریایی استرالیا درخواست کرده است که بودجهاش ده برابر شود تا شاید ده سال دیگر بتواند این کار را انجام دهد. هم اکنون سه فرماندهی اقیانوسی در اقیانوسهای آرام، اطلس و هند به همراه یک فرماندهی ویژه در دریای مدیترانه تشکیل دادهایم. ما در قطب جنوب هم میتوانیم سهم داشته باشیم و در آینده این موضوع نیز محقق خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: امروز بسیاری از کشورها در حوزه آموزش و ساخت شناور از ما درخواست کمک دارند از جمله در این زمینه درخواستهای زیادی هم برای در اختیار گرفتن ناوشکن کلاس دنا دارند. برای مثال ما در برزیل برای اینکه طرف مقابل را امتحان کنیم درخواست قطعه دادیم که آنها گفتند چنین قطعهای نداریم ما هم گفتیم به شما آدرس میدهیم بروید ایران و بخرید.
دریادار ایرانی درباره احداث پایگاه در قطب جنوب عنوان کرد: موقعیت قطب جنوب از چند منظر حائز اهمیت است. در حوزه نظامی این منطقه بهترین مقر برای کنترل موشکهای بالستیک است و دشمن از این منطقه استفاده میکند. ما باید ابتدا یک گروه پژوهشی به آنجا بفرستیم تا شرایط را بررسی کنیم. از سوی دیگر باید برای احداث پایگاه موارد خاصی که برای ساختمان سازی لازم است رعایت شود و مورد مهمتر اینکه ما باید ارتباط دائمی با این پایگاه داشته باشیم. در تلاش هستیم یک گروه را برای محیط شناسی به این منطقه بفرستیم. امروز این خود باوری وجود دارد و از نظر ما این توانمندی در کشور وجود دارد. در خصوص شناور هم باید بدنه شناور را یخ شکن کنیم.
وی افزود: عمده شناورهای یخ شکن هم پیشران هستهای دارند و برای ساخت پیشران هستهای هم هنوز ضرروتی حس نشده است. برنامهای هم برای خرید شناور با پیشران هستهای نداریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: آخرین دستاورد ما ناوشکن دیلمان است که در بندرانزلی آماده الحاق است و در صورت رسیدن دستورات ستادی الحاق آن صورت میگیرد.